Moim pierwszym kontaktem z tą grupą (bo na początku była to grupa, teraz już projekt solowy, niestety) było zetknięcie się z tym miksem dobrą dekadę temu:
Co tu dużo pierdolić, mój najbardziej ulubiony rodzaj elektroniki. Połączenie muzyki bassowej, neurofunkowego, dubstepowego sound designu, metalowej agresji.
Kilka mych ulubionych strzałów w ryło:
Jeżeli ktoś chce się zapoznać z podobnymi klimatami to polecam sprawdzić twórczość Current Value z okresu 2006-2012, Machine Code, 2Methyl, to tak na szybko pierwsze skojarzenia.
PS z tego co mi wiadomo występy na żywo są z udziałem perkusisty.
"Jeżeli black metalowcy są ludźmi, to karaluchy również nimi są"
Current Value mi nie podeszło, za to Machine Code tak, nie ma wprawdzie tej agresji co Broken Note, ale rytm i feeling bardzo mi pasują, kilka razy przesłuchałem pierwszy album Environments i lecę dalej.
A wracając do bohaterów tematu, dla mnie dosyć wyraźne są też podobieństwa do Scorn, uwielbianego tutaj, z oczywistych powodów, to i może ktoś się nimi też zainteresuje.
Nie jestem technicznym znawcą, ale po krótkim przejrzeniu gogla, wydaje mi się że odpowiedź jest twierdząca. Oczywiście pozostaje kwestia subiektywna ‚dużo’