Awatar użytkownika
pit
Tormentor

pit

Tagi:
Awatar użytkownika
Szajtan
Tormentor

Szajtan

Udany split Vermisst z Condescendance. Surowość, czerń, sataniczność i nienawiść sączą się z tych kompozycji, zatruwając nasze dusze, a odtrutki nie ma. Na należycie zagrany raw black metal antidotum nie uświadczysz i niech tak zostanie.
I am Satan's generation and I don't give a fukk.
paero123

paero123

Radio Caprice z Rosji - Proto / True / Raw / Black Metal http://79.120.77.11:8002/blackmetal
Awatar użytkownika
pit
Tormentor

pit

- raw z podkładem z instrumentów ludowych, mandolina, drewniane instrumenty perkusyjne i tak dalej
Awatar użytkownika
Vexatus
Tormentor

Vexatus

pit pisze: 2 lata temu raw z podkładem z instrumentów ludowych, mandolina, drewniane instrumenty perkusyjne i tak dalej
Trochę kiepsko to wyszło jako całość, bo te przeszkadzajki głównie psują klimat zamiast go tworzyć i sprawiają momentami wrażenie doklejonych na siłę do miksu.
Awatar użytkownika
Pioniere
Moderator globalny

Pioniere

O widzę @Vexatus ma identyczne zdanie o tych ludowych przeszkadzajkach.
Awatar użytkownika
MaKuMa123

MaKuMa123

Szajtan pisze: 3 lata temu Grymmstalt to kapela wchodząca w szeregi południowoamerykańskiego kręgu Pure Raw Underground Black Metal Plague. Ponura i dekadencka jest ta produkcja. Dokładnie jak nadchodzący koniec panującego nam 2022 roku. Ciemno i zimno jak cholera. I tu, i tam.
Bardzo dobry krąg swoją drogą. Z kolesi z niego polecam szczerze Funeral Fullmoon a dla większych hardkorów Gryftigaen.
Awatar użytkownika
Szajtan
Tormentor

Szajtan

Forbidden Tomb to jednoosobowy projekt z Indonezji. Surowy black metal, który mocno zalatuje piwniczną stęchlizną, a lodu w nim na drugą Antarktydę by starczyło bez dwóch zdań. Kto by pomyślał, że w sercach mieszkańców cieplutkiej Republiki Indonezji, może panować taki chłód.
Awatar użytkownika
pit
Tormentor

pit

Kupa black metalowych klisz, ale głównie tych wizerunkowych. Klawiorów jest masa, jednak bez żadnego koślawego dungeon synthu, to raczej budżetowa próba zrobienia ambientowego odpowiednika organów z każdego gotyckiego horroru jaki się nawinął. Wszystko zlewa się w jedną całość, czyli tak jak powinno być. Dla fanów LLN, Burzum, Lamp of Murmuur i każdego Dungeon & Dragons o wampirach. Pocieszne w cholerę, podoba mi się.
Awatar użytkownika
Vexatus
Tormentor

Vexatus

Okładka niestety wybitnie zniechęca, ale przywołane nazwy zachęcają. Zaryzykuję i będzie sprawdzane. :)
Awatar użytkownika
Epoxx
Tormentor

Epoxx

Nowe Black Cil ...yy ten Candelabrum. Jestem zaskoczony melodyjnością tego materiału.
if you can find it on the internet, it's not underground.
Awatar użytkownika
Szajtan
Tormentor

Szajtan

Smyrtonos to jednoosobowy projekt z Bułgarii. Klasyczny black metal pachnący siarką lat 90.

Debiutancki album Lust Hag z miasta Missoula w Montanie. Wampiryczny raw black metal, który powinien się spodobać grzebiącym
w najgłębszych piwnicach.

Awatar użytkownika
Vexatus
Tormentor

Vexatus

Tego bułgarskiego pajacyka słyszałem i nawet jest na liście rowów, którym się temat należy. Wampiryczne ustrojstwo będzie sprawdzane.
Awatar użytkownika
brzask
Tormentor

brzask

Vexatus pisze: 2 lata temu Wampiryczne ustrojstwo będzie sprawdzane.
posłuchałem kilka minut, niestety z raw bm mało ma wspólnego i... szkoda czasu na bm robiony na laptopie:)
There's something growing in the trees__Through time war prevails_____Wśród jeszcze żyjących kłamstw,
I think it's a different me
________Thoughts fears cast aside_____Gnębiących ten Biały Ląd..
____Face the consequence alone
____With honour - valour - pride
Awatar użytkownika
Vexatus
Tormentor

Vexatus

brzask pisze: 2 lata temu szkoda czasu na bm robiony na laptopie:)
Wiadomix, że prawdziwy BM to można nagrywać tylko analogowo i najlepiej starą suszarką na czterośladowym Tascam Portastudio 244! ;) Zaraz będzie słuchane! ;)
Awatar użytkownika
dj zakrystian
Tormentor

dj zakrystian

Vexatus pisze: 2 lata temu
brzask pisze: 2 lata temu szkoda czasu na bm robiony na laptopie:)
Wiadomix, że prawdziwy BM to można nagrywać tylko analogowo i najlepiej starą suszarką na czterośladowym Tascam Portastudio 244! ;) Zaraz będzie słuchane! ;)
Laptok black metal, to osobny gatunek. Kiedyś podobał mi się Fulgurum. Nie wiem, jak dziś, ale automacik i gitarka wpięta w laptoka, to też Running Wild po reaktywacji.
Hate Forest, to raw black metal? Bo surowo, ale z cykającym automacikiem.
Byłem rasowym metaluchem jednakże to dawno i nieprawda a co do bycia intelektualistą to od zawsze nim byłem
Awatar użytkownika
Vexatus
Tormentor

Vexatus

Dla mnie nie ma większego znaczenia co i jak zostało nagrane, ale jaki jest efekt tego nagrywania.
Awatar użytkownika
pit
Tormentor

pit

Każdy fan LLN od razu odkryję prawdziwą wartość tego projektu.
Awatar użytkownika
Vexatus
Tormentor

Vexatus

pit pisze: 2 lata temu Każdy fan LLN od razu odkryję prawdziwą wartość tego projektu.
Którego?
Awatar użytkownika
pit
Tormentor

pit

Tego śmiesznego o wampirach.
Awatar użytkownika
Vexatus
Tormentor

Vexatus

Przesłuchałem płytkę i jest średnia. Jednym uchem wpadła i drugim wypadła.
Awatar użytkownika
Szajtan
Tormentor

Szajtan

Tyrant Moon to enigmatyczny zespół ze Szwecji. „Eternal Nightfall” to 35 minut zimnego, ponurego i hipnotycznego BM wprost z kosmosu. Muzyka zawarta na tym krążku jest dość hipnotyzująca i nieco transowa. Instrumenty klawiszowe odgrywają na tym albumie bardzo istotną rolę – jest ich naprawdę sporo i to one są instrumentem wiodącym i nadającym klimat całości. Na dobrą sprawę gdyby zabrakło reszty instrumentów byłby z tego przyjemny dungeon-synth.

Awatar użytkownika
Vexatus
Tormentor

Vexatus

Szajtan pisze: rok temu Na dobrą sprawę gdyby zabrakło reszty instrumentów byłby z tego przyjemny dungeon-synth.
Na płycie jest cała masa klawiszy, które definiują charakter tej muzyki. To bardziej prosty atmosferyczny Black. Spoko płytka. Może temacik założę...
Awatar użytkownika
yog
Tormentor

yog

Z takim logo od linijki to co to za raw bm. Koleś pewnie za nie zapłacił.
Destroy their modern metal and bang your fucking head
Awatar użytkownika
pit
Tormentor

pit

Awatar użytkownika
Vexatus
Tormentor

Vexatus

Kolega @pit ciekawy projekt wrzucił. Nie znałem. Będzie słuchane.