Cholernie żałuję, że nie udało mi się dorwać jeszcze na CD'ku, to było moje pierwsze PD'H i sentyment jednak namacalny, lubię jak wjeżdża ten damski chórek i skrzypce, klimat wioski ukrytej gdzieś między górami mi wjeżdża. W pierwszym kawałku szorstkie cięcia i zimna nawałnica idą w parze z kojącymi delikatesami. Z drugiej strony, album ma elementy, których ni wcześniej ni później jeszcze w projekcie nie słyszałem, cieszy, że ten patent jest zarezerwowany tylko dla płytki tytułowej (chyba?).
Nie rozumiem za bardzo po co ta cała dyskusja. Jeden woli taką okładkę, a drugi inną... Mnie ten projekt średnio interesuje, ale zarzuca coś od czasu do czasu. Czasem bardziej mi się podoba pierwszy pełniak, a czasem drugi. Na BC jest jeden długi kawałek z nadchodzącej płyty I całkiem nieźle to brzmi (komuś coś przy tym grzmi? ). Możliwe, że to będzie najlepszy długograj. Dalej nie słyszałem części demosów...
Vexatus pisze: ↑rok temu
Dalej nie słyszałem części demosów...
Niedobrze bo nie słyszałeś najlepszych jego nagrań - włącz przy najbliższej okazji coś z tej piątki np - Paysage d'Hiver, Das Tor, Schattengang, Steineiche, Winterkaelte /zakładam, że któregoś z tych dem nie słyszałeś/ i porównaj z Im Wald...
There's something growing in the trees__Through time war prevails_____Wśród jeszcze żyjących kłamstw,
I think it's a different me________Thoughts fears cast aside_____Gnębiących ten Biały Ląd.. ____Face the consequence alone ____With honour - valour - pride
Vexatusrok temu
Tormentor
Jest tyle starej i nowej muzy do sprawdzenia, że nie wiadomo co odpalić.
yogrok temu
Tormentor
yog
Po co słuchać nowej muzy, a już w szczególności raw black metalu z bandcampa czy innego youtuba, skoro można posłuchać apogeum raw bmu w postaci Paysage d'Hiver z demosów????
Najlepiej z winyla, ewentualnie ripów kaset, bo cedeki bywają skrócone.
Destroy their modern metal and bang your fucking head
Vexatusrok temu
Tormentor
yog pisze: ↑rok temu
apogeum raw bmu w postaci Paysage d'Hiver z demosów????
Ty się LLN zachwycasz i to wystarczy, żeby podchodzić do tych rewelacji o jakimś tam apogeum z pewną dozą sceptycyzmu. Przyjdzie czas to sobie wszystko obadam...
yogrok temu
Tormentor
yog
No, LLN, Moonblood i Paysage to największe osiągnięcia raw black metalu, oczywiście.
faktycznie - wziąłem pierwszy z brzegu Paysage d'Hiver z 99', tu bez różnicy.., ale drugi sprawdzany Winterkälte to 01:19' na CD a 01:32' na LP /wg.MA/
There's something growing in the trees__Through time war prevails_____Wśród jeszcze żyjących kłamstw,
I think it's a different me________Thoughts fears cast aside_____Gnębiących ten Biały Ląd.. ____Face the consequence alone ____With honour - valour - pride
Vexatusrok temu
Tormentor
No niby tak bo 80min max....ale nigdy nie pomyślałem w ten sposób o panu Szwajcarze hehe
Na szczęście 3LP Winterkaelte stoi sobie ładnie tam gdzie jego miejsce
Edit/ A z drugiej strony to powinien cwaniak wypalić jeszcze 1 cd i po sprawie!;)
Ostatnio edytowany przez brzaskrok temu, edytowany łącznie 2 razy.
yogrok temu
Tormentor
yog
Das Tor też jest krótszy o prawie 10 minut na cd/bandcampie, chociaż płyta nie ma 80 minut. Ma 8 sekund mniej
Jest już dostępny drugi numer - Verinnerlichung z nadchodzącej płyty. Miałem poczekać na całość i na razie nie słuchać.., ale pewnie nie dam rady..
Chyba sobie sprawię ten jego nowy album na plackach...
blue_calxrok temu
Tormentor
blue_calx
Tajemniczo i transująco. Ambient ukryty za lodową masakrą zachęca do zbliżenia się do niego, ale jednocześnie brzmi wrogo. To znów brzmi, jakbyś był sam podczas śnieżycy i miał totalnie przejebane. Ale jazda, bynajmniej nie na sankach.