Awatar użytkownika
brzask
Tormentor

brzask

^Świetny kawałek. Nowa płyta tematycznie nawiązywać ma do poprzedniej a muzycznie słyszę, że będzie inaczej
A news o możliwej współpracy z Broadrickiem palce lizać
There's something growing in the trees__Through time war prevails_____Wśród jeszcze żyjących kłamstw,
I think it's a different me
________Thoughts fears cast aside_____Gnębiących ten Biały Ląd..
____Face the consequence alone
____With honour - valour - pride

Tagi:
Awatar użytkownika
Vexatus
Tormentor

Vexatus

brzask pisze: 3 lata temu A news o możliwej współpracy z Broadrickiem palce lizać
Ciekawe co by z takiej współpracy wyszło. Gatunkowo i stylistycznie to JKB i BaN jakoś mi do siebie nie pasują, ale to czyni tego typu informację jeszcze bardziej interesującą.
Awatar użytkownika
pit
Tormentor

pit

Pewnie szykuje się coś w stylu Greymachine lub Valley of Fear.

Awatar użytkownika
Szajtan
Tormentor

Szajtan

Drugi singiel z nadchodzącej nowej płyty.
I am Satan's generation and I don't give a fukk.
Awatar użytkownika
Szajtan
Tormentor

Szajtan

Całość do odsłuchu udostępniono na kanale Black Metal Promotion.

to samo z bc producenta
Awatar użytkownika
brzask
Tormentor

brzask

Co tu można więcej napisać.. Muza na Nehab czyli drugiej części Disharmonium dalej pierwsza klasa - jest duszno i przytłaczająco a dźwięki wręcz wgryzają się we wszystkie komórki ciała wypełniając je czymś halucynogennym:)
Jeśli jest jakaś różnica w odniesieniu do części pierwszej to mamy tym razem chyba nieco więcej grania w średnim tempie a mniej w szybkim? Tak mi się wydaje po trzech okrążeniach. Oba materiały są świetne...ale liczę chyba mimo wszystko na jakieś zaskoczenie na zamknięcie (kolejnej już) trylogii BAN.
There's something growing in the trees__Through time war prevails_____Wśród jeszcze żyjących kłamstw,
Awatar użytkownika
Derelict
Tormentor

Derelict

Teraz to już przegięli pałę z kakofonią i wyszła sroga siara. Queer black metal.
"Jeżeli black metalowcy są ludźmi, to karaluchy również nimi są"
Awatar użytkownika
kyu
Fallen Angel Of Doom

kyu

No jest ostrzej niż na poprzedniej płytce, bezkompromisowa kontynuacja. Ale jednak wolę wracać do klimatów "Hallucinogen".
Awatar użytkownika
Destro
Master Of Puppets

Destro

Miło patrzeć, a raczej słuchać zwyżkową formę od czasu Hallucinogen. W końcu zespół znalzł odpowiednią drogę dla swojej niesamowitej muzyki. Pogratulować tylko trzech ostatnich arcydzieł :twisted:
Awatar użytkownika
Kozioł
Tormentor

Kozioł

Derelict pisze: 2 lata temu Teraz to już przegięli pałę z kakofonią i wyszła sroga siara. Queer black metal.
no co ty. pedalska muzyka to ta z okladkami od moyena. Kutasek na kutasku co by poudawać przed mamę że to o szatana się rozchodzi... 😉
Turris Babylonica e stercore facta est.
Awatar użytkownika
Vortex
Tormentor

Vortex

Mnie się strasznie podoba ta kakofonia. Czaruje, zabiera w inny psychodeliczny świat. Piękny album. Aaaa a i okladeczka przepyszna.
"Between Shit and Piss we are Born"
Lis
Moderator globalny

Lis

Na dzień dzisiejszy trochę męczą mnie te dysonanse, BAN najbardziej lubię gdy grają ten swój zindustrializowany epicki inspirowany Bathory bm, jak na debiucie czy świetnej trylogii Memoria Vetusta. I tak, trzecia część też jest świetna, dziś w ramach pokuty gryzę się w palec którym kiedyś wypisywałem okropne rzeczy pod adresem tej pięknej muzyki.
Awatar użytkownika
brzask
Tormentor

brzask

Ilu fanów, tyle opinii/odczuć - u mnie akurat odwrotnie bo jednak nieco bardziej lubię np trylogię 777 od Memoria Vetusta choć ta też jest bdb. Jak tak popatrzę czego częściej słucham w ostatnich latach to widzę tu znaczną przewagę siódemek i albumów spod znaku Odinist oraz The Work Which Transforms God
Awatar użytkownika
darnoksss
Master Of Reality

darnoksss

The Work Which Transforms God to dla mnie jeden z najwspanialszych albumów w całym BM. Pamiętam, że poznałem go w tym samym czasie co Fas - Ite, Maledicti, in Ignem Aeternum wiadomego wykonawcy. Do TWWTG wracam dużo częściej mimo, że omegę równiez uwielbiam. To co mi najbardziej robi w tym albumie to ten odhumanizowany i bardzo gęsty klimat. Ta muza brzmi bardziej jakby nagrały ją złe maszyny a nie ludzie. Zwłaszcza ten utwór to dla mnie prawdziwy odlot:

polki nie dawajcie polakom, dawajcie arabom
Awatar użytkownika
brzask
Tormentor

brzask

darnoksss pisze: 2 lata temu The Work Which Transforms God /.../
To co mi najbardziej robi w tym albumie to ten odhumanizowany i bardzo gęsty klimat. Ta muza brzmi bardziej jakby nagrały ją złe maszyny a nie ludzie.
Słuchałem sporo nowego albumu tj. drugiej części Disharmonium /Nehab/ w ostatnich tygodniach. Masz tu nieco kontynuacji takiej właśnie, nazwijmy to, myśli - ale w ujęciu 2 dekady później
Awatar użytkownika
Szajtan
Tormentor

Szajtan

Blut Aus Nord opublikował klip do kawałka "Nameless Rites"
Awatar użytkownika
brzask
Tormentor

brzask

Wywiad z okresu Disharmonium – Undreamable Abysses z grafikiem Maciejem Kamudą robiącym aktualnie okładki m.in. dla BaN.

https://www.debemur-morti.com/en/news/7 ... amuda.html
Obrazek
Tak np. wyglądały pierwsze szkice
Awatar użytkownika
Szajtan
Tormentor

Szajtan

Debemur Morti Productions wznowiło na CD "Memoria Vetusta II: Dialogue with the Stars". Żadnych bonusów i dodatków oraz oryginalna okładka na plus, zapakowanie w digipack raczej na minus.