Awatar użytkownika
CzłowiekMłot
Moderator globalny

CzłowiekMłot

Lee Altus na jakiś czas odpuszcza koncertowanie, a zastąpi go Brandon Ellis z The Black Dahlia Murder. W takim składzie zagrają więc 11.07 w Krakowie z Testament.
Non Stop Kolor!

Browar, knajpa, dupy i metal!

Tagi:
Awatar użytkownika
CzłowiekMłot
Moderator globalny

CzłowiekMłot

Kolejny odsłuch ostatniej płyty po dłuższej przerwie potwierdza pierwsze wrażenie. Byłoby bardzo dobrze, gdyby tak skrócić o paręnaście minut całość. Są pojedyncze godne strzały, Zetro nie jest tak zły jednak, ale nadal uważam, że poprzedniczka była bardziej przebojowa, a do Tempo of The Damned nie umywają się obie razem wzięte.
Od czasu Force in Habit, Exodus nie potrafi nagrać albumu krótszego niż 50 minut...
Non Stop Kolor!

Browar, knajpa, dupy i metal!
Overload11

Overload11

Nie rozumiem złych opinii na temat Force of Habit. Oprócz dwóch faktycznie słabych coverów w zasadzie nie ma do czego się na tej plycie przyczepić. Nadal jest ciężko, solówki tną i zaskakują melodyjnością w pozytywnym tego słowa znaczeniu, a Souza to już w ogóle ma tu chyba najlepszą formę w karierze. Świetne wokale położył. Jedyna różnica jest taka, że jest wolniej. Ale co z tego, skoro te kawałki i tak bujają w dobrym Exodusowym stylu. Właśnie leci u mnie pierwsze bicie z winyla i musiałem parę słów napisać :-D
Awatar użytkownika
Szajtan
Tormentor

Szajtan

31 maja 2024 roku nakładem Nuclear Blast ukaże się koncertowy album - "British Disaster: The Battle of '89 - Live At The Astoria".

Obrazek

Setlist:
01. The Last Act Of Defiance
02. Fabulous Disaster
03. 'Til Death Do Us Part
04. Corruption
05. The Toxic Waltz
06. A Lesson In Violence
07. Chemi-Kill
08. Piranha
09. Like Father, Like Son
10. Deliver Us To Evil
11. Parasite
12. And Then There Were None
13. Verbal Razors
14. Brain Dead
15. Strike Of The Beast

I am Satan's generation and I don't give a fukk.
Awatar użytkownika
Termosik

Termosik

Oj, Exodus... No jak dla mnie Tempo Of The Damned to najlepszy album grupy i mam takie wrażenie, że jest też najmroczniejszy. :ugeek:
Ale na Fabulous Disaster są naprawdę dowalone solówki! To ikoniczny zespół, którego logo posiada na swojej kamizelce każdy szanujący się kataniarz metal (ja na szczęście do nich nie należę), a trzeba dodać, że przez zespół przewinęli się legendarni muzycy jak Kirk Hammett z Metallici. Dla mnie to najlepszy zespół w thrash metal, bo nikt inny tak dobrze nie łączy chamskiej, surowej agresji z wirtuozerią niczym z solówek Megadeth. Jak się słucha kawałka "Strike Of The Beast" to można z pewnością samemu poczuć się jak bestia, a przecież żeby zagrać riff trzeba mieć kawał talentu.
Awatar użytkownika
blue_calx
Tormentor

blue_calx

Słuchałem pierwszej i Tempo of the Damned. TOTD spoko, Stouza nawija agresywnie, Gary kombinuje z wiosłem. ze 3-4 numery pamiętam do dziś. Na debiucie, w kawałku tytułowym śpiewają chyba rzadko wtedy spotykane brzydkie rzeczy. Są lepsi od Testamentu z tamtego, powiedzmy, okresu, na pewno się tak nie bawią w branie jeńców. Choć Testament też lubię, ale im brakuje tego wkurwu.
Nothing inside.
Awatar użytkownika
Termosik

Termosik

blue_calx pisze: 2 lata temu Choć Testament też lubię, ale im brakuje tego wkurwu.
Akurat testament nawet jak ma parę dobrych kawałków to strasznie zajeżdza metaliczką.... Nie żebym jakoś nie lubił tej kapeli, ale słabo się tego słucha na głośniku. No i w ogóle jakieś sztywne te granie, może za brakuje im jaj do ciężkiej muzy? :|